Q & A

Hoe lang duurt het om mijn horloge te repareren?

De duur van de reparatie hangt af van de aard ervan. Simpele taken zoals het vervangen van een batterij kunnen we direct aan de balie uitvoeren terwijl u wacht. Voor een volledige restauratie van een vintage horloge is meer tijd nodig, vooral als er onderdelen moeten worden besteld of vervaardigd. We streven er altijd naar om een nauwkeurige inschatting te geven.

Wat zijn de kosten voor het repareren of onderhouden van mijn horloge?

Elk horloge heeft zijn eigen loop en slijtagepatroon, en elke eigenaar heeft specifieke behoeften. Wij staan garant voor de kwaliteit van onze reparaties en om een accurate kostenraming te maken, zullen we het horloge eerst fysiek moeten inspecteren voordat we een werk- en kostenplan opstellen. De kosten van deze inspectie worden in mindering gebracht als u besluit om de service of reparatie door ons te laten uitvoeren.

Wanneer begint de volgende cursus?

Blijf ons volgen op Instagram, daar kondigen we de geplande cursussen aan.

Ik ben gepassioneerd over horloges, kunnen jullie me adviseren over reparaties die ik zelf wil uitvoeren?

Helaas kunnen we hierbij niet assisteren. Onze agenda’s zijn al gevuld met ons eigen werk en bovendien is specifiek advies over reparaties alleen mogelijk als we het horloge fysiek in handen hebben. U kunt wel onze YouTube-video’s bekijken waarin veel wordt uitgelegd over horlogereparaties.

Kunnen jullie mijn horloge taxeren?

Wij doen geen taxaties van horloges. Ons specialisme ligt bij reparaties. Voor een snelle taxatie kunt u bijvoorbeeld terecht op Chrono24.com.

Mag ik een bezoek brengen aan jullie atelier en een rondleiding krijgen?

U bent altijd welkom tijdens onze reguliere openingstijden; de koffie staat klaar. We vragen wel begrip dat we tijdens ons werk bezig zijn en dat bezoeken en rondleidingen maximaal 20 minuten kunnn duren.